aliceochfredrik.blogg.se

Här kan ni följa med på våran resa genom Sydostasien!

Long Beach, Koh Romg (dag 72)

Publicerad 2015-03-21 12:43:42 i Allmänt,

Hallå allihopa!

Har vi skrivit att vi åker hem 8 april? Vilket betyder att det bara är 18 dagar kvar av resan vilket känns jättetråkigt även om vi har gjort allt vi velat och haft en riktigt riktigt underbart resa!

Iallafall, Koh Rong är en fantastisk ö!
Vi bestämde oss för att åka ifrån huvudstranden till en halvt öde strand på ön som kallas Long Beach som nästan är ännu finare än den förra stranden som vi var helt lyriska över. Sjukt att det fortfarande finns öar med så fina och orörda stränder som denna!

Vi vandrade med ryggsäckarna längs hela stranden (ca 5-6km, ja det var fruktansvärt jobbigt i solen) som till stora delar var helt öde förutom några riktigt hårdföra backpackers som tältade. I slutet av stranden hittade vi tillslut några väldigt enkla bungalows och inhemska restauranger så sedan dess har vi levt ett enkelt liv i en bungalow 10 meter från den perfekta stranden. Sanden är så mjuk och finkornig att det knarrar under fötterna när man går på den och bungalowen har el 4 timmar om dagen och är i ett skick så att jag tror att vi hade lyckats bygga en bättre själva. Men det gör inget för här är man utomhus hela dagarna och har det helt underbart ändå!

Här på ön (och Kambodja generellt) är människor väldigt vänliga och hjälpsamma, hejar alltid när man går förbi och de små barnen kommer oftast fram och vill kramas. Det känns väldigt mysigt och genuint här och gillar man ett enkelt liv så är det hit man ska flytta.

Skriver mer när vi hittar ett bra internet (inte lätt här) och bilder kommer i nästa inlägg (om det går).

Ha det fint!

PS. (Idag när vi var ute och gick stötte vi på några som pratade om filminspelningen på ön, som vi skrivit om i ett tidigare inlägg, och det är det amerikanska tv-programmet "survivor" som ska spelas in här och på närliggande öar. Väldigt intressant då de byggt upp en by mitt på ön för detta. Även svenska Robinson spelas in på denna ön. Sänds från och med 7 april.)

Kommentarer

Postat av: Ruth och kalle

Publicerad 2015-03-21 15:39:44

Hej kära barnbarn och fredrik. Vad mycket fint ni får vara med om, fina minnen att ha i bagaget när ni kommer hem. Vi har det bra här, idag var det -10 grader men soligt. Jag har varit ut på isen och sparkat och var nära isbrytaren ymer när den for ut till havs det var häftigt. Nu ska vi fira Anton som fyllt 18 år och klarat körkortet. Hoppas ni har det jättebra . Kramar från oss.

Postat av: Mamma - Katarina

Publicerad 2015-03-22 09:47:30

Hej, riktigt kul att ni hittat detta riktigt genuina paradis. Har googlat och sett de fantastiska vyerna och också läst om att detta paradis, precis som ni skriver, inte kommer att bevaras länge till utan att det är uppköpt och plan finns på flygplats, semesterbostäder och t o m casino på ön. Nu blir vi själva sugna på att åka dit innan detta händer. Vill också backpacka och bo i enkla bungalows på stranden! Ha det fortsatt fint - ser fram emot era bilder. Kram kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela