aliceochfredrik.blogg.se

Här kan ni följa med på våran resa genom Sydostasien!

Koh Rong (dag 70)

Publicerad 2015-03-19 15:08:50 i Allmänt,

Hej kära läsare!

Ikväll känner vi oss riktigt nöjda med var vi är. Vi har nämligen hittat, ja vi måste nog ändå säga det, resans finaste ö. Koh Rong är verkligen en liten guldklimp. Otroligt klart och fint vatten med långa kritvita sandstränder. Det finns inget bättre än att ligga och flyta runt i det härligt varma turkosa vattnet med en molnfri himmel över sig. En riktigt härlig dag har vi haft helt enkelt! 

På ön finns en huvudstrand där färjan stannar och här befinner sig typ 90% av alla människor. Standarden här är väldigt, väldigt enkel. Bara bungalows, har man tur får man fläkt och dusch också (vi hade tur😊). Aircondition och annat lyx finns inte här. En perfekt ö helt enkelt om det inte vore för att huvudsysslan här är att dricka sig full och röka på under kvällarna.

Direkt när vi kom hit drog vi ut på en kort hajk till en närliggande strand som var helt fantastiskt. Ca 2 kilometer lång och nästan tom på människor. Dock blev vi snabbt stoppade av öns säkerhetsvakter då stranden var avspärrad. På knackig engelska förklarade de att stranden var avspärrad för städning då en stor Hollywood-produktion skulle hålla filminspelning där nästa månad och framåt. Ska bli intressant att följa. Vi fick iallafall med ett fåtal andra människor vara på stranden ändå om vi höll oss till en begränsad yta och inte skräpade ner. En av de finaste stränderna vi någonsin varit på och helt utan hotell. Känns få förunnat att få uppleva en sådan strand innan massturismen kommer och förstör den om några år.

Ska försöka få in bilder i nästa inlägg annars finns några på Facebook!

Ha det riktigt fint därhemma i vårsolen!

Bilderna är inte i närheten lika fina som det egentligen var.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela