aliceochfredrik.blogg.se

Här kan ni följa med på våran resa genom Sydostasien!

Phu quoc (dag 64)

Publicerad 2015-03-13 14:57:41 i Allmänt,

Hallå!

Phi quoc heter ön i södra Vietnam som vi äntligen i framme i. Efter 3 resdagar i rad, en storstad och mycket intryck känns det skönt att äntligen kunna landa på en ö med sol och bad och bara ta det lungt. Igår var det 8 timmars bussresa och idag har dagen spenderats på en färja. Mycket stillasittande gjorde att vi tog ett ordentligt springpass när vi kom fram så nu känner vi oss i form igen.

Igår passade vi även på att besöka Vietnams krigsmuseum vilket var väldigt intressant och över förväntan. Vi är egentligen inga museumälskare men detta gjorde att vi blev lite tagna. Mycket starka bilder och berättelser från kriget, även om det var aningen vinklat. Fruktansvärt i vilket fall, och man kände sig delvis illa till mods när man gick runt där.

Lite tråkigt att vi inte hann spendera mer dagar i Saigon som var en väldigt cool stad med hög puls. 

Iallafall, nu är vi på ön Phu Quec och har hittat ett billigt boende. Ön är inte alls särskilt turistig, men här pratar folk iallafall engelska. På resan hit till ön så gällde pekleken när man skulle beställa mat eller fråga hur långt det var kvar. Ingen kunde ett enda ord engelska. Lite charmigt det också, men skönt att vara framme som sagt.

Imorgon hyr vi moppe och upptäcker ön är tanken!

Hoppas ni har det gött därhemma!
Ska försöka få upp lite bilder i nästa inlägg!



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela