aliceochfredrik.blogg.se

Här kan ni följa med på våran resa genom Sydostasien!

Strandsatta (dag 74)

Publicerad 2015-03-23 06:04:19 i Allmänt,

Hej på er! Vi har det heltunderbart här på koh rong Island, men det senaste dygnet har satt vårat västerländska liv en aning på prov. För det första har vi bara el från klockan 18-22 vilket innebär att vi måste hets ladda våra mobiler under denna tid(där de inte ens hinner ladda 100% för att antingen så suger våra nyinköpta laddare, eller så beror det på att elen här är sjukt svag...) För det andra så flippade Fredriks mobil ut totalt igår när vi vaknade, går inte att använda och den beter sig sjukt märkligt. Men det kändes ganska lugnt med tanke på att Fredrik även har med sig sin iPad, dock var det lite stressande eftersom flygbiljetter osv var sparat på den, men det skulle vi kunna leta upp på iPad eller Alice mobil. Men vad händer när vi går till den enda restaurangen med wifi(?!) Då dör även ipaden helt oförklarligt, och några minuter senare laddar Alices mobil ur. Inte nog med att internettet brukar vara omöjligt att få tag på, så ballar all vår elektronik ut. Det kändes så konstigt, att sitta i våran lilla hydda och inte kunna använda våra mobiler och inte ha en aning om vad klockan är. Men på samma vis kändes det ganska häftigt, exotisk på sitt sätt, att vara på en öde strand och bara ha vandra. Man ändrar liksom fokus till varandra på ett annat sätt för det är bokstavligen det enda man har här på ön. Det är fantastisk frihetskänsla på ett sätt, att inte störas av något utifrån. På samma gång som man känner någon slags panik över att inte kunna höra av sig. Vi hade till exempel bestämt att träffa våra skånska backpacker kompisar som ska komma hit till ön och hälsa på, men som skulle kunna bli ganska svårt att hitta varandra utan elektronik. Kan lova att på den här delen av ön är det långt till ett internetkafe... Men det finns fler bra saker med att bo i en hydda på en öde strand. Som att vi inte har någon spegel att kolla oss i. Jag har nästan glömt av hur jag ser ut, vilket inte skulle hänt i Sverige. Detta gör i alla fall att allt som har med utseendefixering hör hemma långt härifrån... Dessutom är det fantastiskt att vakna till vågornas brus, ge sig ut på en springtur i soluppgången, ta sig ett morgondopp och sedan gå tillbaka till frukost. Vi har det fantastikst trots lite tekniska problem ibland, vilket som sagt antagligen bara är bra för våra mobilberoende hjärnor😄

Kommentarer

Postat av: Mamma - Katarina

Publicerad 2015-03-23 09:41:48

Vilka härliga insikter. Nu lever ni ju precis som vi gjorde när vi var "på luffen":-). Ni har en viktig erfarenhet med er hem - den kan ni behöva påminna er om ibland tror jag. Skönt med era uppdateringar ändå, så att vi vet att ni har det bra. Hoppas att ni löser allt med flygbiljetter och annat. Någon enhet verkar ni ju ha fått igång med tanke på inlägget. Kram på er och fortsätt ta hand om varandra.

Postat av: Christer Eliasson

Publicerad 2015-03-23 17:10:24

Hej.
Kan instämma i Katarinas kommentar, det blir 80-talsstuk på det hela. Jag kan förstå den kluvna känslan, blandningen av exotiskt annorlunda lugn och lite panikstress över hur det kommer att gå. Det löser sig ska ni se. Ni verkar ha det så himla bra där i paradiset. Det är så spännande att läsa er blogg och se era bilder. Här är det väl okey, snöblandat i morse och rätt mycket arbete. :)
Ni är saknade.
Pappa Christer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela