aliceochfredrik.blogg.se

Här kan ni följa med på våran resa genom Sydostasien!

Tillbaka i Kuta! (Dag 61)

Publicerad 2015-03-10 09:34:05 i Allmänt,

Godmorgon!

Vi är tillbaka i Kuta igen (första stället vi var i på Bali) och det är endast för att det ligger precis bredvid flygplatsen. Vi har dock haft en mysig dag med surfing och massage vid stranden. Men Kuta blir ändå ingen favorit för att:

1. Försäljarna
.
Du hittar inga försäljare som är mer påträngande än på Kuta. De står 2-3 stycken utanför varje affär och verkar tro sig ha rätten att med våld trycka in dig i affären tills du har köpt någonting. På stranden kommer de fram och kör upp sina varor i ansiktet på dig och tjatar tills man tappar tålamodet.

Det finns bara ett sätt att handskas med dem och det är total ignorans. Låtsas som att de inte finns, ge dem inte ögonkontakt och säg absolut inte ett ord till dem. Både på stranden och vid flygplatsen följde försäljarna efter oss i upp till 10 minuter efter att vi pratat med dem innan vi till slut röt ifrån eller tog deras deal.

2. Stranden.
En bild säger väl mer än 1000 ord.
Alltså skräpigare strand får man leta efter. Idag tog det verkligen priset också. Det var inget hav med skräp i utan snarare en soptipp fylld med vatten. Var man än var i vattnet kände man en stor gammal plastpåse mot foten eller råkade få tag i ölburk med handen. Fräscht👍

Nu låter vi väldigt bittra på Bali. Vi har haft väldigt kul här också, med surfing, utekvällar, superbt goda restauranger, massage och alla affärerna i Ubud som var amazing. Totalt sett ångrar vi verkligen inte att vi åkte hit, men undvik Kuta beach om ni sjävla ska hit (om ni inte älskar surfing)

Nu ska vi göra stan osäker innan vi sticker till Vietnam imån, så taggade (för Vietnam alltså)!

Ha det riktigt vårhärligt därhemma nu!


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela